Fostul consilier al lui Boris Johnson acuză modul în care guvernul britanic a gestionat pandemia. Premierul credea că e gripă porcină și voia să se infecteze intenționat

26 mai 2021, 21:49

Dominic Cummings, fost consilier-șef, a demisionat anul trecut în noiembrie; de atunci e unul dintre criticii cei mai acerbi ai premierului Boris Johnson. El e venit în Camera Comunelor, în cadrul audierilor legate de modul în care a fost gestionată pandemia.

Cummings a lansat acuzații dure: guvernul nu a făcut pregătiri, majoritatea miniștrilor fiind la schi, în februarie 2020. Reacția autorităților a fost lentă, iar ideea imunității colective, prin îmbolnăvire, a fost o greșeală, și mulți oameni au murit, deși puteau fi salvați.

Cu 127 de mii de morți, de la începutul pandemiei, Marea Britanie e printre țările care au suferit cele mai mari pierderi de vieți omenești.

Downing Street 10 respinge acuzațiile fostului consilier guvernamental. Echipa lui Boris Johnson spune că micile incoerențe de la început au fost inerente, în toate țările. În prezent 70 la sută dintre britanici sunt vaccinați cu prima doză, iar aproape jumătate din populație are schema completă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite