Fostul acţionar al Dinamo, Vasile Turcu, a încercat să se sinucidă. Este internat la Spitalul Floreasca. Bilet de adio găsit de anchetatori

1 martie 2017, 14:19

Fostul acţionar al lui Dinamo ar fi încercat să se spânzure. Soţia a fost cea care l-a găsit şi a chemat ambulanţa.

Medicii sunt rezervați în privința evoluției stării de sănătate a omului de afaceri.

Vasile Turcu şi-a premeditat gestul, potrivit unor surse oficiale. El a lăsat un bilet de adio care ar fi fost adresat în primul rând poliţiştilor şi în care omul de afaceri şi-ar fi justificat gestul.

Vasile Turcu are 63 de ani şi e născut în comuna Hudeşti, judeţul Botoşani.

Potrivit topului revistei Capital, în 2010 Turcu avea o avere de peste 130 de milioane euro şi se situa pe poziţia 57 în topul celor mai bogaţi oameni din România. Holdingul lui, RomConstruct, a fost abonat la contracte cu statul. A renovat Muzeul de Istorie din Bucureşti, Teatrul Naţional din Cluj şi Arcul de triumf.

În ultimii ani, Turcu avea probleme financiare. Rămăsese fără lichidităţi.

Potrivit revistei Capital, în 2013, averea lui Turcu s-a diminuat semnificativ şi ar fi ajuns la 30 de milioane de euro. El a fost nevoit să ipotecheze un restaurant de lux şi vila unde locuieşte pentru a-şi credita afacerile.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, atât Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, cât şi o firmă privată de construcţii au cerut instituirea sechestrului pe conturile firmei lui Vasile Turcu.

Din 2004 până în 2011, Turcu a fost acţionar la Dinamo, când şi-a vândut partea sa lui Nicolae Badea. Calitatea de acţionar la Dinamo i-a adus şi o audiere ca martor la DNA în legătură cu transferul jucătorului Radu Ştefan la Lazio Roma.

În februarie 2004, Vasile Turcu a fost decorat de către preşedintele României, Ion Iliescu, cu ordinul Meritul Cultural în rang de Mare Ofiţer pentru promovarea culturii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite