Fostul șef al Transelectrica a fost arestat. Bărbatul este acuzat că s-a angajat cu acte false

19 noiembrie 2019, 09:11

ACTUALIZARE Marius Caraşol este acuzat că a ocupat funcția de director general la Transelectrica timp de 9 luni deși nu avea competențele educaționale solicitate de post.

La angajare a prezentat o diplomă falsă care atestă că ar fi terminat Facultatea de Inginerie Electrică a Politehnicii București, la seral.

A fost demis până la urmă și trebuie să restituie și 460.000 de lei, bani încasați cât a fost la conducerea companiei Transelectrica.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Polițiștii au efectuat, marți dimineață, trei percheziții în București și județul Ilfov. A fost vizat fostul șef de la Transelectrica, Marius Caraşol, care ar fi ajuns la această companie după ce şi-a falsificat diplomele de studii.

Prejudiciul este de 100 de mii de euro, practic sunt banii primiți de fostul șef Transelectrica, în contul salariului său lunar, în cele nouă luni cât a fost în funcție.

Diplomele fostului șef de la Transelectrica nu au fost emise de Universitatea București deși din acele diplome reiese că a fost un student foarte bun a luat note destul de mari.

Marius Caraşol a ocupat funcția de conducere la Transelectrica timp de 9 luni, până când autoritățile și-au dat seama.

Cele trei percheziții au loc la locuințele acestuia: o vilă din localitatea Clinceni și două apartamente.

„Sunt vizate domiciliul declarat şi alte imobile deţinute de o persoană fizică, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals. Bărbatul în cauză este cercetat pentru modalitatea frauduloasă de angajare în cadrul unei companii naţionale, ce are ca obiect de activitate transportul şi furnizarea energiei electrice. Acesta ar fi folosit înscrisuri sau documente falsificate pentru ocuparea funcţiilor respective. Prejudiciul se ridică la 460.000 de lei (indemnizaţii brute încasate)”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis marţi.

Percheziţiile sunt efectuate de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţi Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite