Fostul șef al Poliției, Cătălin Ioniţă, audiat în calitate de suspect la DNA. „Voi merge până în pânzele albe să îmi demonstrez nevinovăția”

27 iunie 2018, 12:58

Procurorii i-au adus la cunoștință acuzația de trafic de influență. Chestorul Cătălin Ioniţă este acuzat că a ajutat o femeie de 84 de ani să obțină un teren, iar în schimb femeia i-a promis două hectare din acel teren. De aceea polițistul a fost pus sub acuzația de trafic de influență. El spune, în schimb, că este nevinovat și susține că își va dovedi nevinovăția în fața anchetatorilor și a instanței, dacă se va ajunge acolo.

„Imediat după acest lucru, fără niciun fel de ezitare, am considerat că este de datoria mea să fac un pas înapoi pentru a proteja imaginea ministerului şi a Poliţiei Române, considerând că este o chestiune de demnitate și onoare. Voi merge până în pânzele albe să îmi demonstrez nevinovăția și buna credință ți să protejez imaginea Poliției Române și a colegilor mei, a declarat Cătălin Ioniţă înainte de a intra în sediul DNA.

El a refuzat să comenteze acuzaţiile care i se aduc.

„Din respect pentru procurori, îmi doresc ca restul declarațiilor să le dau după ieșire, a mai spus fostul şef al Poliţiei Române.

Întrebat cum se explică existența dosarului, chestorul a spus că aceasta este și surprinderea sa, însă are și determinarea de a clarifica toate aceste aspecte, a adăugat chestorul Cătălin Ioniţă.

Șeful Poliției Române, Cătălin Ioniţă, și-a dat marți demisia.

Schimbarea din funcție a șefului Poliției Române a fost anunțată sec de Ministerul de Interne, printr-un comunicat. Iar decizia a fost publicată rapid în Monitorul Oficial. Nici ministrul Carmen Dan nu a dat prea multe detalii.

În locul sau a fost numit Ioan Buda, care a condus Poliția de Frontieră și care are o experiență de peste 20 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite