Foştii studenţi din Cluj, acuzaţi de e conexiuni cu ISIS, au fost expulzaţi. Au interdicţie de a mai intra în România timp de 10 ani

2 martie 2017, 15:06

Inspectoratul general pentru imigrări a anunţat că cei doi studenţi, în vârstă de 23 şi respectiv 21 de ani, au fost deja expulzaţi din ţara noastră, sub escorta şi că au interdicţie de a mai intra în România timp de 10 ani.

Reprezentanţii Ligii Islamice din Cluj-Napoca se dezic de activitatea celor doi soţi şi spun ca nu accepta în rândurile lor persoane radicalizate sau care nu respecta legile româneşti.

Mai mult decât atât, imamul spune ca va anunţa poliţia dacă va observa printre membrii comunităţii persoane cu comportament extremist.

Din informaţiile SRI, bărbatul este de origine siriana şi se afla în România din 2014, iar soţia sa l-a urmat în 2016.

Cei doi au parcurs un proces rapid de radicalizare şi au aderat la ideologia organizaţiei teroriste ISIS, manifestând o predispoziţie spre violentă, susţine SRI. Cei doi sunt acuzaţi de propagandă, îndoctrinare religioasă şi de faptul ca au încercat să racoleze adepţi pentru a susţine ideologia jihadistă.

Mai mult, pe parcursul şederii în România, cei doi au prospectat ideea de a călători în Siria, cu scopul de a se alătura Califatului Daesh.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite