Foşti manageri ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, şeful secţiei de terapie intensivă şi cadre medicale, puşi sub acuzare în dosarul incendiului devastator de anul trecut

29 octombrie 2021, 21:45

14 noiembrie 2020 va rămâne o dată neagră în istoria medicinei din România. Atunci, flăcările izbucnite în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț au răpit viețile a 10 bolnavi.

Procurorii au avut nevoie de aproape un an pentru a formula primele învinuiri.

Au fost puși sub acuzare spitalul, ca persoană juridică, 6 foști manageri ai unității medicale, șeful secției ATI de la vremea respectivă și două asistente.

Cu toții sunt cercetați pentru ucidere, vătămare și distrugere din culpă.

În rechizitoriul procurorilor apare, în premieră, și cauza declanșării incendiului: o candelă aprinsă de asistente în zona instalațiilor de oxigen.

Pentru rudele celor dispăruți, decizia nu este o consolare.

Tatiana Gavril a fost o altă victimă a incendiului de la secția ATI Piatra Neamț. Femeia îngrijea în sistem instituțional peste 20 de copii orfani, care îi simt lipsa în fiecare zi.

Oamenii cred în continuare că de vină sunt neajunsurile din sistemul medical.

La o zi după tragedie, și ministrul Sănătății de la vremea respectivă vorbea despre o culpă colectivă.

Jurnaliștii TVR au încercat în zadar să obțină o reacție de la cei inculpați în acest dosar.

Până acum, în dosarul incendiului de la Piatra Neamț s-au făcut peste 100 de audieri și au fost ridicate mii de documente de la spital.

Șase expertize de specialitate au ajuns deocamdată la dosar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite