Fosta soție a ex-edilului Dan Tudorache susține că avea bani și diamante de la o cântăreață rusoaică și de la tatăl ei, prieten cu pictori care i-au dăruit tablouri

Adina Tudorache fosta soție a ex-edilului Daniel Tudorache
Adina Tudorache fosta soție a ex-edilului Daniel Tudorache
5 mai 2022, 10:40

Declarațiile făcute de soția fostului primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache în dosarul ”Diamantelor” sunt considerate neverosimile de procurorii DNA, potrivit aceluiași rechizitoriu.

Fostul primar este acuzat de DNA de spălare de bani, iar partenera lui, de complicitate la spălare de bani. Potrivit procurorilor, Tudorache ar fi realizat, în perioada 2008-2018, venituri ilicite totale de 637.687 lei, prin depunerea de sume cash în conturile fostei soții, sumă cu care acesta ar fu achiziționat bunuri.

La percheziții, procurorii au găsit 258 de bijuterii, la menajera familiei Tudorache, Ștefana ”Fana” Jurowska. Adina Tudorache a susținut că ținea bijuteriile în casa menajerei de teama hoților. După expertiză, procurorii au constatat că cele 258 de bijuterii valorează 2 milioane de euro.

Cea mai scumpă bijuterie este un diamant turk pentru care procurorii au găsit o factură fiscală din 31 decembrie 2017, emisă de Cara Jewellers FZCO – Dubai, în valoare de 836.000 AED (190.000 euro).

În schimb, Adina Tudorache a susținut că cea mai scumpă bijuterie pe care o are este ”un inel cu diamant galben-șampanie, care însă e primit de la doamna rusoaică”. Ea a mai susținut că pasiunea pentru bijuterii ”o devorează” și că a cumpărat întotdeauna bijuterii cu bani cash din Dubai sau Turcia, din banii de la familia ei, de la cântăreața rusoaică și de la prietenii pictori ai tatălui ei.

Procurorii au găsit la perchezițiile efectuate la menajera familiei Tudorache și o promisiune de vânzare, din 19 septembrie 2018 prin care Adina Tudorache urma să primească 50 % din acțiunile clubului de fotbal Rapid București.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite