Fostă cazarmă transformată, cu fonduri europene, într-un centru social destinat vârstnicilor

Ajutor pentru Vârstnici
Ajutor pentru Vârstnici
6 octombrie 2023, 15:55

„Luni, am încheiat primul proiect de reabilitare a unei clădiri istorice, fosta cazarmă, un imobil în suprafaţă de aproape 2.000 de metri pătraţi. Aici funcţionează acum Centrul de zi pentru Persoane Vârstnice”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul din Alba al PNL, primarul oraşului Abrud, Cristian Albu.

Potrivit edilului, aici nu mai era unitate militară din 2006, proprietatea de patru hectare fiind transferată, prin hotărâre de guvern, de la Ministerul Apărării către administraţia locală.

„Clădirea era în colaps, chiar ne gândeam să o demolăm. Suma este de un milion de euro, pentru reabilitarea acestei clădiri. A fost pavilionul fostului comandament. Mai avem un pavilion asemănător, o clădire geamănă, care a fost pavilionul pentru soldaţi. O să anunţăm în curând un nou proiect şi pentru acest imobil”, a spus primarul din Abrud.

Cristian Albu a apreciat că astăzi oraşul se poate dezvolta, datorită fondurilor europene atrase prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

„După ce am inaugurat centrul social, o să urmeze o altă investiţie importantă, Ambulatoriul din cadrul spitalului, tot pe finanţare europeană POR 2014-2020, care va fi inaugurat, cel mai probabil, la sfârşitul anului. Valoarea finanţării este de aproximativ 2 milioane de euro”, a mai spus primarul.

Un alt obiectiv, reabilitarea centrului istoric al localităţii, care va redeveni o zonă pietonală, cu o piaţă, va fi realizat tot prin POR, printr-un proiect de aproximativ 4 milioane de euro, a adăugat Cristian Alba.

Abrud este un oraş cu o istorie veche de milenii. „Numele îi vine de la un proprietar de mine de aur, Cotylus Bruda. Conform legendelor care circulă în zonă, Bruda a pus la dispoziţia lui Decebal importante cantităţi de aur, dar odată cu victoria romanilor a pierdut totul, după care s-a sinucis”, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Primăriei.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite