Fost primar, obligat să plătească daune de 145.000 euro, după ce a semnat un contract fără a-l citi

Primar bun de plată pentru o greșeală
Primar bun de plată pentru o greșeală
11 iunie 2020, 13:48

Neculai Ionescu a fost primarul comunei Homocea timp de trei mandate şi în 2008 a semnat un contract cu o firmă pentru realizarea unui portal al Primăriei.

Din cauza unor clauze contractuale care prevedeau penalităţi foarte mari în cazul în care facturile nu sunt plătite la termen, s-a ajuns la un conflict între Primărie şi firmă, iar părţile s-au adresat judecătorului.

În 2016, conturile Primăriei au fost blocate, apoi Tribunalul Vrancea i-a dat dreptate fostului primar şi s-a ajuns la rezilierea contractului. În final, Curtea de Apel Galaţi a schimbat decizia şi l-a obligat pe fostul primar la plata unor daune de aproape 150.000 de euro. Decizia este definitivă şi a fost anunţată marţi.

„Admite apelul declarat de reclamanta Unitatea Administrativ Teritorială Homocea împotriva sentinţei civile nr.522/13.11.2019 a Tribunalului Vrancea. Schimbă în tot sentinţa civilă nr.522/13.11.2019 a Tribunalului Vrancea, în sensul că: Admite acţiunea formulată de Unitatea Administrativ Teritorială Homocea. Obligă pe pârâtul Ionescu Neculai la plata sumei de 715.977,28 lei către Unitatea Administrativ Teritorială Homocea, cu titlu de daune. Obligă pe pârât la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 3900 lei. Definitivă”, scrie în decizia Curţii de Apel Galaţi.

În timpul procesului, Neculai Ionescu s-a apărat susţinând că nu a ştiut ce semnează deoarece nu avea ochelarii la el. Ca urmare, judecătorul a decis că datoria şi penalităţile astfel rezultate trebuie să fie recuperate de la fostul primar.

 

 

sursa

mediafax.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă