Fost șef al Statului General Major britanic: Este foarte posibil ca rușii să folosească la un moment dat arme chimice

Gen. Richard Dannatt
Gen. Richard Dannatt
12 aprilie 2022, 10:39

Generalul nu exclude ca Rusia să folosească arme chimice în Ucraina: „Cred că este foarte posibil ca, la un moment dat, rușii să decidă să folosească arme chimice. Cred că trebuie să ne uităm și cine este acum la comandă pentru operațiunea din estul Ucrainei, generalul Alexander Dvornikov, care și-a creat  o reputație destul de înfricoșătoare în Siria. Cu siguranță, în Siria există dovezi clare că el și forțele ruse au folosit arme chimice, așa că mă tem că este foarte posibil să vedem arme chimice.”

Fostul șef al Statului General Major britanic spune că informațiile în acest sens sunt încă  neconfirmate, dar acest lucru nu este imposibil.

Gen. Dannatt apreciază faptul că NATO nu a trasat „linii roșii dure” în relația cu Rusia: „Cred că aici NATO a fost destul de înțelept să nu stabilească linii roșii dure. Pentru că, odată ce ai stabilit o linie roșie și ai spus dacă această acțiune are loc, vom face asta sau cealaltă, dacă acea linie roșie este depășită, atunci ești cam descoperit dacă nu faci acea acțiune.”

„Acuzăm Rusia, pe bună dreptate, de crime de război, de bombardamente nediscriminatorii asupra civililor, pe care le-au efectuat pe scară largă și despre care se știe. Trebuie să se continue presiunea asupra lui Putin și a apropiaților săi, pentru că există lucruri care sunt total inacceptabile. […]  Cam  tot ceea ce au făcut rușii este încalcă convențiile actuale ale războiului”, a mai declarat generalul britanic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite