Forum de Afaceri româno-bulgar. Klaus Iohannis și Rumen Radev participă la deschiderea evenimentului

29 iunie 2017, 10:11

„Schimbul de mărfuri înregistrează o creștere constantă în ultimii ani – o creștere a investițiilor reciproce. În fiecare an, crește numărul românilor care vizitează țara noastră și invers, a declarat președintele bulgar Rumen Radev, în deschiderea evenimentului.

În prezent, circa 1 milion de turişti români vizitează anual Bulgaria și aproape jumătate de milion de turiști bulgari vizitează România.

Autoritățile din ambele state trebuie să identifice soluții concrete de fluidizare a traficului prin punctele de frontieră, a spus președintele Klaus Iohannis.

„Cooperarea regională va fi mai puternică atunci când infrastructura, atât cea rutieră, cât şi cea feroviară şi fluvială, va facilita mai mult și mai bine circulaţia persoanelor şi a mărfurilor între ţările noastre (…) Modernizarea porturilor dunărene, asigurarea condițiilor de navigabilitate și dezvoltarea transportului fluvial, construirea de noi poduri rutiere sunt doar câteva proiecte care pot face din Dunăre – şi o spun cu atât mai apăsat astăzi, 29 iunie, de Ziua Internaţională a Dunării – o veritabilă sursă de prosperitate pentru economiile noastre”, a declarat șeful statului.

„Ziua Dunării 2017, ape curate şi un râu mai sigur, după 23 de ani de cooperare”

„Am căzut de acord să lucrăm astfel încât mediile de afaceri și cetățenii noștri să aibă condiții mai bune pentru o interconectare mai bună. Între noi există un mare fluviu european care nu trebuie să ne separe, dimpotrivă, să ne unească. Am căzut de acord să sprijinim cu orice putem guvernele nostre astfel înct să accelerăm toate aceste proiecte de infrastructură”, a spus și președintele Rumen Radev.

„Valoarea totală a schimburilor comerciale s-a apropiat în anul 2016 de 4 miliarde de euro, după ce în ultimii 3 ani a înregistrat o creştere medie anuală de peste 7%. În continuarea acestui trend pozitiv, în primele luni ale anului curent schimburile comerciale au crescut cu aproape 12% față de perioada similară a anului trecut, ceea ce creează așteptări ca anul 2017 să consemneze un nou record”, a afirmat președintele Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite