Forţele ucrainene încearcă să ”restabilească controlul deplin” la Severodoneţk

Severodonețk
Severodonețk
5 iunie 2022, 07:02

‘A existat un oarecare succes” al trupelor ruse care au reuşit să intre în oraş şi să ocupe o bună parte din el, împărţindu-l în două. Dar armata noastră a reuşit să se redistribuie, să construiască o linie de apărare. În prezent, se face totul pentru a restabili controlul deplin al Ucrainei asupra oraşului, a declarat primarul Oleksandr Striuk, într-un interviu de televiziune difuzat pe contul oficial regional Telegram.

Ucraina controlează sâmbătă aproximativ jumătate din orașul Severodonețk, din estul Ucrainei, după ce a recuperat o parte din terenul cucerit de  ruși, potrivit lui Serhii Haidai, șeful administrației militare din regiunea Lugansk.

Rușii „reușiseră anterior să cucerească cea mai mare parte a orașului, dar acum armata noastră i-a împins înapoi. Ei chiar suferă pierderi uriașe”, a spus el sâmbătă.

„Situația dificilă rămâne în regiune, iar Severodonețk este acum ținta ostilităților, deoarece armata rusă – după cum înțelegem – își alocă toate rezervele în această direcție”, a spus Haidai. În prezent, armata ucraineană nu are artilerie cu rază lungă, care ar putea schimba jocul pentru bătălia din est, a adăugat oficialul ucrainean.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite