Forţele ruse au eșuat în tentativa de a avansa spre oraşul Avdeevka, la nord de Doneţk

Avdeevka
Avdeevka
19 iulie 2022, 10:10

Avdeekva se află pe ruta din Doneţk, prin Konstantinovka, spre Kramatorsk şi Sloviansk, oraşe cheie din zonă aflate încă sub control armatei ucrainene.

Barabaş a declarat televiziunii din Ucraina că declaraţiile inamicului potrivit cărora şoseaua respectivă se află sub control rusesc „sunt neadevărate”, iar forţele ucrainene i-au respins pe ruşi după o ofensivă de câteva zile a acestora, care i-a costat circa 40 de morţi. „Pierderile inamicului sunt mult mai mari decât ale noastre„, a susţinut el.

Guvernatorul regiunii, Pavlo Kirilenko, a afirmat tot marţi că în luptele respective au căzut patru ucraineni, iar un civil a fost ucis luni la Avdeevka.

Separatiştii din estul Ucrainei, susţinuţi de Rusia, controlează sudul regiunii Doneţk şi au ocupat luna aceasta întreaga regiune Lugansk, odată cu căderea oraşului Lisiceansk.

Moscova afirmă că respingerea armatei ucrainene din ambele regiuni este un obiectiv important al aşa-numitei „operaţiuni militare speciale”, termenul oficial folosit în Rusia pentru invazia din Ucraina. Kievul şi Occidentul arată că ruşii au început războiul în 24 februarie fără a fi provocaţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite