Forţele Naţiunilor Unite de menţinere a păcii fac apel la reţinere maximă în sud-vestul Libanului, ”pentru a preveni o escaladare şi pierderi de vieţi omeneşti”

Granițe Israel - Liban
Granițe Israel - Liban
9 octombrie 2023, 19:38

„Forţele de menţinere a păcii UNIFIL au sesizat explozii lângă Al-Boustan în sud-vestul Libanului”, se arată într-un comunicat al UNIFIL.

Acesta a adăugat că comandantul UNIFIL este în contact cu părţile implicate,„cerându-le să exercite reţinere maximă (…) pentru a preveni o escaladare şi pierderi de vieţi omeneşti”.

O sursă de securitate libaneză din sudul Libanului a indicat că în jur de 45 de obuze israeliene au căzut la marginea satului Dhayra, în regiunea Tyr.

Atacul cu obuze a fost în represalii la o tentativă de infiltrare a trei suspecţi palestinieni în Israel din sudul Libanului.

Mişcarea pro-iraniană Hezbollah din Liban a negat orice legătură, spunând: „Nu suntem implicaţi într-o astfel de ciocnire”.

Armata israeliană a declarat luni că a împuşcat „un număr de suspecţi înarmaţi” care au intrat în Israel din statul vecin Liban.

Militanţi islamişti Hamas au ucis peste 700 de persoane în Israel după un atac fără precedent la sfârşitul săptămânii, Israelul ripostând cu raiduri aeriene care au ucis alte peste 500 de persoane în Fâşia Gaza.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite