Forţele aeriene sud-coreene au tras mai multe focuri de avertisment după ce un avion militar rus a încălcat spațiul aerian al Coreei de Sud

Imagine capturată de ministerul japonez al Apărării
Imagine capturată de ministerul japonez al Apărării
23 iulie 2019, 09:07

Avionul rus a intrat în spaţiul aerian sud-coreean în apropierea insulei Dokdo, din vecinătatea coastei de est a Coreei de Sud.

Avionul a părăsit zona de identificare a apărării aeriene sud-coreene (KADIZ) în jurul orei locale 09:15 (00:15 GMT), după ce a zburat aproximativ trei minute în spaţiul aerian al Coreei de Sud.

Ulterior, în jurul orei locale 09:33 (00:33 GMT), acelaşi avion rus a intrat din nou în spaţiul sud-coreean, unde a zburat aproximativ patru minute.

Este pentru prima dată când un avion militar rus violează spaţiul aerian sud-coreean, deşi Rusia a încălcat ocazional zona de identificare KADIZ. La 20 iunie, două avioane militare ruse au intrat în KADIZ, zburând în această zonă timp de 30 de minute.

Zona de identificare este o zonă declarată de un stat pentru identificarea şi localizarea timpurie a unor avioane străine care se apropie de spaţiul aerian teritorial, scopul fiind de a preveni infiltrarea aparatelor de zbor străine şi ciocnirile accidentale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite