Forţele aeriene columbiene raportează observarea unui balon în spaţiul aerian al ţării

Balon de spionaj chinez
Balon de spionaj chinez
5 februarie 2023, 10:48

În dimineaţa zilei de 3 februarie, sistemul naţional de apărare aeriană a detectat un obiect la o altitudine de aproximativ 17.000 de metri care a intrat în spaţiul aerian al ţării în sectorul nordic, au anunţat sâmbătă seara forţele aeriene columbiene.

Obiectul s-a deplasat cu o viteză medie de aproximativ 46 de kilometri pe oră, prezentând „caracteristici similare unui balon”.

Forţele aeriene columbiene au urmărit obiectul prin sistemele sale de apărare până când acesta a părăsit spaţiul aerian al ţării. Acesta nu a reprezentat „nicio ameninţare la adresa securităţii şi apărării naţionale şi nici la adresa siguranţei aeriene”, au precizat acestea, adăugând că lucrează acum cu alte ţări pentru a determina originea obiectului.

Armata americană a doborât sâmbătă ceea ce oficialii spun că ar fi fost un balon de supraveghere chinezesc în largul coastelor Carolinei de Sud.

Beijingul a susţinut că era un balon civil de cercetare care s-a abătut de la curs.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, Pat Ryder, a declarat că un al doilea balon a fost reperat deasupra Americii Latine, fără a oferi mai multe detalii.

 

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite