Formularul 600 va fi reglementat printr-o ordonanță de urgență

5 februarie 2018, 13:31

Guvernul încă mai caută soluţii pentru cei peste 200 de mii de români care au câştiguri din activităţi independente.

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă: Am luat decizia, în prima şedinţă de Guvern, să prelungim termenul de depunere până pe 15 aprilie, pentru a da posibilitatea Ministerului de Finanţe ca până pe data de 1 martie, ministerul să depună un model care să prevadă o singură declarație şi o singură plată anual.

Soluţia: o nouă ordonanţă de urgenţă. Însă, dacă modificarea nu vine la timp, contribuabilii riscă să rămână fără asigurari de sănătate. Aici, decidenţii se contrazic în declaraţii.

  • Reporter: Cei care nu au depus formularul beneficiază de asigurare medicală?
  • Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici: Nu va pierde nimeni această calitate. Nimeni nu va avea de suferit în ceea ce înseamnă partea de asigurat de sănătate și nu numai.

Este adevărat că se pune un semn de întrebare asupra faptului dacă contribuabilii beneficiază de asigurare de sănătate pentru această perioadă. Răspunsul îl vom da printr-o ordonanță de urgență care este în lucru și sperăm că săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare să venim cu o precizare foarte clară prin care să spunem că „Da„, a explicat vicepremierul Viorel Ilie.

Conform legislaţiei în vigoare, plata contribuţiilor se face pe baza deciziei de impunere, până la data de 25 martie.

Printre cei 200 de mii de români care aşteaptă un răspuns privind formularul 600 este şi realizatorul emisiunii Starea Naţiei, Dragoş Pătraru.

Formularul 600 a stârnit controverse în ultimele săptămâni, pentru că impune plata contribuţiilor indiferent de veniturile obţinute în acest an.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite