Forfotă mare în PSD, după cele două lovituri primite: rezultatul alegerilor și condamnarea liderului

28 mai 2019, 09:03

Social-democrații au deja primele divergențe în ședința Biroului Permanent Național. Câțiva lideri vor ieșirea de la guvernare, însă alții încearcă să strângă rândurile.

Interimatul la Camera Deputaților este asigurat de vicepreședintele Camerei, Carmen Mihălcescu, asta până când va fi votat un înlocuitor al lui Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă a transmis că trebuie să rămână uniți că toți sunt vinovați pentru modul în care s-a comunicat în ultimul timp. Se pare că premierul vrea o remaniere a Guvernului și vrea să-i îndepărteze pe oamenii care i-au fost foarte apropiați lui Liviu Dragnea. S-a discutat despre schimbarea ministrului de Interne, Carmen Dan, a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, dar și plecarea lui Darius Vâlcov din preajma premierului.

Nici Codrin Ștefănescu, cel care ocupă funcția de secretar general al partidului nu mai este plăcut de noua conducere.

Cel mai probabil, în luna iunie va fi un Congres al PSD în cadrul căruia se va decide înlocuitorul lui Liviu Dragnea la șefia partidului, dar și numele candidatului la alegerile prezidențiale.

Dumitru Buzatu: Pentru a lămuri lucrurile, eu cred că ar trebui să mergem către alegerile anticipate

Robert Negoiță: PSD ar trebui să facă un pas în spate și să cedeze guvernarea pentru că nu poți guverna cu 23%. E mai mult decât evident ca s-a greșit și s-a greșit grav.

Marian Oprișan s-a pronunțat pentru rămânerea la guvernare: Alegerile în România în acest moment au fost pierdute pe acțiunile lui Liviu Dragnea.

Codrin Ștefănescu: M-am săturat să văd oameni care se delimitează de colegi care sunt la ananghie

Gabriela Firea: Nu voi candida pentru șefia partidului sau la prezidențiale (…) Sunt colegi care m-au sunat și mi-au spus că aș fi cea mai îndreptățită persoană să preiau șefia partidului. Am spus sunt un om de echipă și că nu doresc, a declarat Gabriela Firea.

Comitetul Executiv al PSD se va reuni marți, de la ora 18.00.

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat luni la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite