Ford reduce aproximativ 10% din forța de muncă la nivel global, într-un proces de restructurare

Ford
Ford
20 mai 2019, 17:13

Directorul executiv al Ford, Jim Hackett, a transmis printr-un e-mail adresat angajaților că restructurările includ atât achiziții facultative, cât și disponibilizări.

Un purtător de cuvânt a confirmat efectele asupra locurilor de muncă. Aproximativ 2.300 de persoane, dintre cele 7.000 afectate, sunt angajate în Statele Unite, a menționat acesta.

Jim Hackett a subliniat că vor fi reduse aproximativ 20% dintre posturile managerilor de nivel superior, într-o mișcare menită să reducă birocrația și să asigure rapiditate și eficiență în adoptarea deciziilor.

„Pentru a reuși în această industrie competitivă și pentru ca Ford să fie una dintre companiile câștigătoare în contexul unui viitor aflat în continuă schimbare, este necesară o reducere a birocrației, rapiditatea proceselor decizionale, concentrarea asupra muncii calitative și reducerea costurilor”, a scris Hackett în e-mail.

Notificarea angajaților afectați din regiunea Americii de Nord va începe marți și va fi finalizată până pe 24 mai, a adăugat acesta.

Lucrările de restructurare vor continua în Europa, China și America de Sud și se așteaptă să fie finalizate până la sfârșitul lunii august.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Mașinile fabricate în România cuceresc piețele europene

Dacia a devansat Renault pe piaţa europeană în luna ianuarie