Ford prezintă la Frankfurt noul Puma, SUV-ul care va fi produs la Craiova

Ford prezintă la Frankfurt noul Puma SUV-ul care va fi produs la Craiova
Ford prezintă la Frankfurt noul Puma SUV-ul care va fi produs la Craiova
10 septembrie 2019, 13:21

Aceasta include noul Puma EcoBoost Hybrid, noile modele plug-in hybrid Explorer şi Tourneo Custom şi noua generaţie a SUV-ului Kuga – primul model Ford care este oferit în versiuni de propulsie mild-hybrid, full-hybrid şi plug-in hybrid, relatează Ziarul Financiar.

În cursul acestui an, Ford a anunţat că fiecare model din gamă va include cel puţin o versiune electrificată – mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric – dezvoltând astfel una dintre cele mai complexe game dedicate clienţilor europeni. Compania va lansa 17 vehicule electrificate până în 2024, opt dintre acestea fiind prezentate în premieră în 2019.

Ford se aşteaptă ca motorizările electrificate să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările companiei până la finalul anului 2022, creând o rocadă între versiunile electrificate şi cele convenţionale benzină şi diesel. Până în acel moment, compania se aşteaptă ca vânzările totale de maşini electrificate depăşească un milion de exemplare.

„Pe măsură ce electrificarea devine curentul principal de dezvoltare al industriei auto, creştem substanţial numărul de opţiuni cu propulsie electrificată pentru clienţii noştri, care vor putea să aleagă varianta care se potriveşte cu nevoile lor”, spune Stuart Rowley, preşedinte Ford Europa. „Prin facilitatea tranziţiei către un vehicul electrificat, estimăm ca până în 2022, majoritatea vânzărilor noastre de autoturisme să fie reprezentată de modele electrificate.”

Modelul Puma Titanium X lansat la Frankfurt este echipat cu tehnologii standard care sunt de obicei rezervate limuzinelor. Acesta oferă huse detaşabile pentru scaune, scaune cu masaj lombar şi încărcare wireless pentru smartphone-urile compatibile.

De asemenea, Puma Titanium X oferă tehnologia EcoBoost Hybrid de tip mild-hybrid, cu un consum optimizat şi performanţă sporită – una dintre variantele de motorizare puse la dispoziţie de Ford, pe lângă cea full-hybrid cu auto-încărcare, cea plug-in hybrid şi cea electrică.

„Nu există o soluţie atotcuprinzătoare când vine vorba de electrificare – circumstanţele şi necesităţile de transport ale clienţilor diferă”, a declarat Joerg Beyer, directorul executiv al departamentului de Inginerie din cadrul Ford Europa. „Strategia noastră este să combinăm opţiunea potrivită de motorizare electrificată cu vehiculul potrivit, transformând experienţa clienţilor noştri cu astfel de maşini într-una mai agreabilă”.

De asemenea, compania a anunţat detaliile noilor soluţii de încărcare pan-europene, care vor veni în sprijinul proprietarilor şi operatorilor de vehicule electrificate. Aceste noi soluţii îi vor ajuta pe clienţii de modele plug-in hybrid Ford să fie mai încrezători şi să ajungă confortabil la destinaţie.

Ford va avea parteneriate cu şase furnizori de energie din Europa, printre care Centrica în Marea Britanie şi Irlanda, pentru a instala panouri de încărcare domestice de tip wall-box, şi pentru a oferi tarife la energie verde care să asigure o încărcare mai rapidă şi mai ieftină pentru clienţi. O altă iniţiativă din cadrul parteneriatului cu NewMotion îi va ajuta pe şoferi să localizeze şi să plătească mai uşor încărcarea, la cele peste 118.000 puncte de încărcare din 30 de ţări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Mașinile fabricate în România cuceresc piețele europene

Dacia a devansat Renault pe piaţa europeană în luna ianuarie

Max Verstappen. Sursa foto: Profimedia Images

Podiumul salariilor din Formula 1. Max Verstappen şi Lewis Hamilton domină clasamentul