Forțele pentru operații speciale, demonstrație spectaculoasă în Marea Neagră. Exercițiu coordonat de Comandamentul Statelor Unite pentru Operaţii Speciale în Europa

Demonstraţie de profesionalism făcută de Forţele pentru operații speciale în Marea Neagră. Soldații români alături de cei din ţările aliate au executat un exercițiu coordonat de Comandamentul Statelor Unite pentru Operaţii Speciale în Europa. La aplicație au luat parte militari din Marea Britanie, SUA, Turcia și Ungaria.

09 Mai 2022, 21:07 (actualizat 09 Mai 2022, 21:32) Știrile TVR |
Exercițiu de amploare în Marea Neagră
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Nava românească "Viceamiral Constantin Bălescu", specializată în amplasarea de mine și plase, a jucat rolul unei ambarcațiuni ostile. Ore întregi, în condiții de vizibilitate redusă, militarii din Forțele speciale au observat mișcările navei.

După ce a evaluat amenințarea, comandantul misiunii a dat ordinul de asalt.

După ce au securizat perimetrul, echipele de asalt au verificat fiecare colț al navei. Echipajul de la bordul navei suspecte a fost capturat, iar trupele speciale au preluat comanda.

Vasul a fost dus în cel mai apropiat port, conform scenariului.

Aplicația militară face parte dintr-un amplu exercițiu coordonat de Comandamentul Statelor Unite pentru Operații Speciale în Europa, care se desfășoară în perioada 2-13 mai - Trojan Footprint.

Acțiuni similare au loc simultan în 13 țări aliate și partenere NATO.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI