Fondatorul grupului paramilitar rus Wagner îl laudă pe preşedintele Zelenski

Fondatorul grupului paramilitar rus Wagner îl laudă pe preşedintele Zelenski / captură Youtube
Fondatorul grupului paramilitar rus Wagner îl laudă pe preşedintele Zelenski / captură Youtube
1 noiembrie 2022, 20:17

”Deşi este preşedintele unei ţări ostile Rusiei în acest moment, Zelenski este un tip puternic, încrezător, pragmatic şi agreabil”, a scris Prigojin pe reţeaua de socializare rusă Vkontatke.

”Nu-l subestimaţi!”, a atras el atenţia într-un mesaj următor, după ce a fost întrebat de ce laudă un preşedinte pe care Moscova în cele mai multe reacţii îl critică sau ridiculizează.

”Pentru a deveni puternic, pentru a învinge, trebuie să-ţi tratezi adversarul cu respect. Să nu-l subestimezi. Trebuie să vezi mereu care sunt propriile tale puncte slabe şi ce este bun şi important să vezi din experienţa inamicului”, a explicat mai departe în răspunsul său Evgheni Prigojin.

Acesta din urmă şi liderul cecen Ramzan Kadîrov au fost până în prezent singurii apropiaţi ai preşedintelui Vladimir Putin care au îndrăznit să atragă public atenţia asupra slabei performanţe a armatei ruse în războiul împotriva Ucrainei. Mercenarii din grupul Wagner şi luptătorii ceceni participă la acest război, primii remarcându-se pe front prin rezultate semnificativ mai bune decât ale celorlalte unităţi ruse, notează Agerpres.

În a doua zi după lansarea invaziei asupra Ucrainei, preşedintele rus Vladimir Putin a îndemnat armata ucraineană să-l înlăture pe Zelenski de la putere, afirmând că va fi mai uşor de discutat cu generali decât cu ”grupul de drogaţi şi de neonazişti” de la Kiev. O afirmaţie asemănătoare îi aparţine şi ministrului rus de externe Serghei Lavrov. ”El spune multe lucruri. Depinde de ce bea sau fumează”, a susţinut acesta despre Zelenski într-un interviu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite