Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a recunoscut la audierile din Congres că a fost el însuși victima furtului de date

12 aprilie 2018, 00:20

Zuckerberg a tot repetat două replici: nu ne vindem datele și poți să ai control total asupra datelor tale. Și totuși, a recunoscut că a fost el însuși victimă: și datele lui personale au ajuns la Cambridge Analytica. Este și el unul dintre cei 87 de milioane de utilizatori afectați.

Mark Zuckerberg: „Este clar acum că nu am făcut destul pentru a împiedica aceste instrumente să fie folosite pentru a face rău. Şi asta înseamnă ştiri false, amestec străin în procesul electoral şi discursuri de ură. A fost greşeala mea,  îmi pare rău, am creat Facebook, conduc această reţea, iar la sfârşitul zilei sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă aici.

Zuckerberg a dat asigurări că vor fi verificate zeci de mii de aplicații și, dacă se constată că nu au șters datele sau că le-au vândut, vor fi suspendate de pe platformă.

E un proces costisitor, care va dura o bună bucată de vreme și va implica mulți oameni. Între timp, utilizatorii sunt îndemnați să se păzească și singuri: „Pe Facebook, ai controlul propriilor informaţii.  Conţinutul pe care pe îl postezi, îl poţi şterge oricând. Informaţiile pe care noi le colectăm,  tu poţi alege să nu ne laşi să le colectăm. Poti şterge orice şi, bineînţeles, poţi să renunţi la Facebook dacă doreşti.”

Facebook are în prezent 27.000 de angajați și, în ultimul timp, a crescut numărul celor care se ocupă de probleme de securitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă