Folosirea evantaielor interzisă la Festivalul de la Salzburg. Măsura este cea mai recentă dintr-o listă lungă de precauţii

Festivalul de la Salzburg
Festivalul de la Salzburg
7 august 2020, 12:51

Spectacolul de operă, concert şi teatru de anul acesta în oraşul unde s-a născut Mozart este văzut ca un test pentru alte evenimente culturale importante din întreaga Europă.

O solicitare prin care oaspeţilor li se cere să nu folosească evantaiele, formulată în limbile germană şi engleză, a fost adăugată la înregistrarea pe care participanţii o aud la începutul fiecărui spectacol la Salzburg.

Folosirea evantaielor „ar putea răspândi aerosoli infecţia şi în loc să permită ca aceştia să fie aspiraţi de sistemul de aer condiţionat”, a declarat directorul festivalului Lukas Crepaz pentru dpa.

Măsura este cea mai recentă dintr-o listă lungă de precauţii.

Doar două treimi dintre scaune vor fi ocupate pentru a menţine distanţarea fizică şi nu vor exista pauze pentru a preveni ca spectatorii să intre în contact.

Spectatorii vor purta măşti atunci când intră şi părăsesc sălile şi li se va cere să le poarte şi în timpul spectacolelor.

Toţi artiştii sunt testaţi cu regularitate pentru noul coronavirus şi trebuie să ţină un jurnal pentru a-şi monitoriza starea de sănătate.

În perioada premergătoare festivalului de la Salzburg de anul acesta, doar un singur membru al personalului administrativ a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă