Focare mari de infecție cu coronavirus în centrele sociale. Se ia în calcul carantinarea unei comune întregi din Olt

16 septembrie 2020, 20:27

La jumătate de an de la izbucnirea pandemiei, autoritățile din Olt se confruntă cu cel mai mare focar din județ. Sunt 77 de bolnavi de COVID-19 la centrul pentru persoane cu dizabilități din comuna Spineni!

Testarea tuturor persoanelor din centrul de la Spineni a început după ce unul dintre rezidenţi a fost internat la spitalul din Slatina cu simptome specifice infectării cu SARS-CoV-2. Testul a ieşit pozitiv.

Acum se ia în calcul carantinarea întregii localități, pentru că majoritatea celor din centru sunt localnici.

Este focar COVID şi la Centrul pentru vârstnici din comuna clujeană Apahida. Tot de la un angajat s-ar fi răspândit boala. Din cei 54 de rezidenți și angajați testați, 49 au aflat că sunt pozitivi. Beneficiarii sunt persoane cu vârste între 68 și 92 de ani.

Îngrijorate, rudele au venit încă de dimineață la centru.

Este focar de coronavirus și în orașul Negru Vodă din Constanţa, la un centru de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică. Aici se fac testări periodice, iar ultimele analize arată că 12 bolnavi și 4 angajați sunt infectați cu noul coronavirus.

Toate persoanele infectate sunt asimptomatice și au fost carantinate în centru, separat de ceilalți pacienți și angajați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite