Focare de COVID în tot mai multe orașe din țară

20 septembrie 2021, 17:11

Spitalul Județean din Galați. O unitate medicală imensă, care are peste 1200 de paturi. Cei care sunt internați sunt internați aici sunt testați. Așa s-a întâmplat și în cazul celor șapte pacienți care după câteva zile în spital au avut simptome și au ieșit pozitiv la testul COVID. Se pare că focarul a plecat de la o femeie, care a ajuns la spital cu bronhopneumonie. Cel mai probabil, testul sau a ieșit fals negativ, iar după ce a fost internată, a transmis virusul și colegilor de salon.

În prezent, în secția COVID a spitalului sunt internate 56 de persoane.

De la debutul pandemiei, spitalul din Galați s-a confruntat cu mai multe focare.

În primăvara acestui an, mai mulți medici, asistenți și pacienți s-au infectat cu SARS COV 2.

Tot un pacient se pare că este cauza apariției focarului și la Spitalul Județean din Slatina. Și aici, la internare, a avut un test rapid negativ. Acum, 25 de persoane din secția de Cardiologie sunt infectate: 18 pacienți, 6 asistente și o infirmieră.

Pacienții au fost transferați la Secția de Boli Infecțioase, iar angajatele infectate, pentru că au o stare de sănătate bună, se tratează acasă.

În spital, s-au luat o serie de măsuri: toate internările au fost sistate, iar pacienții negativi au fost externați sau transferați în alte secții.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite