Focare de COVID în mai multe județe. Unele spitale au atins capacitatea maximă

637 noi cazuri noi de covid și 30 de decese. Sunt cifre care se traduc într-o presiune tot mai mare pe sistemul medical. La Timișoara, spitalul Victor Babeș este aproape la capacitate maximă și trimite bolnavi către alte unități suport din județ. La Slatina s-a atins capacitatea maximă, iar la Caracal sunt pline trei secții ale spitalului rezervate cazurilor de covid.

14 Iulie 2020, 21:45 |
Noi focare de coronavirus în țară
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În Spitalul județean nu mai este niciun loc liber. Capacitatea de tratare a pacienților cu noul coronavirus a spitalului din Slatina este de 80 de paturi, alte 20 fiind pentru persoanele suspecte de COVID 19. Cei care au nevoie de asistență medicală vor fi transferați la spitalul suport COVID 19 de la Caracal sau către unității medicale din județele limitrofe.

Nici la Caracal nu e o situație mai simplă. Secțiile Medicală, Interne și Cardiologie sunt pline. În plus, nu mai sunt locuri nici în zona neutră unde sunt ținuți pacienții suspecți până la sosirea rezultatului la testul COVID 19. Situație la limită este și în Prahova. Acolo e nevoie urgentă de specialiști în terapie intensivă pentru că a crescut alarmant numărul celor în stare gravă care au nevoie de ventilare mecanică.

La Spitalul județean Ploiești au rămas opt medici ATI. Au fost mai mulţi, dar s-au întors în zonele din care au fost detaşaţi. Acum, specialiştii fac gărzi şi în secţia COVID și în cea non covid. Iar numărul pacienţilor internaţi în stare gravă creşte.

74 de persoane cu probleme neuropsihice, din Centrul de Îngrijire Zătreni, au contactat virusul de la o asistentă. Alte zece cazuri sunt noi la Centrul de îngrijire din Bistrița, printre care patru infirmieri. În spitalele din Vâlcea nu mai sunt suficiente locuri pentru cei infectați cu COVID, așa că bolnavii asimptomatici ramân izolați în centre.

Personalul din centrul Zătreni a rămas şi el izolat alături de rezidenţii bolnavi. Niciun angajat nu este infectat, însă salariații sunt nemulțumiți de transformarea instituţiei în centru COVID.

Pentru a face față numărului de pacienți infectați, conducerea spitalului județean din Râmnicu Vâlcea a extins Secția de Boli Infecțioase. Chiar și așa, mai sunt disponibile doar opt paturi. Alte 40 de locuri din Secția de Recuperare Medicina Fizica oi Balneologie vor fi folosite tot pentru cei infectați cu noul coronavirus.

În Argeș, patru persoane au fost depistate pozitiv cu COVID-19 la administraţia finanțelor publice.

Se extinde și focarul de COVID 19 de la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, judeţul Timiș. Alte patru cazuri au fost confirmate după ce duminică la prânz au fost descoperiți șase pacienți cronici, infectați.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI