Focar de COVID în cel mai mare spital de psihiatrie din țară, Săpoca, și la un centru de asistență socială din Olt

19 octombrie 2020, 20:58

Primul bolnav de covid-19 de la Ojasca a avut simptome la sfârșitul săptămânii trecute. I s-au recoltat probe, a ieșit pozitiv. Au fost testați rapid ceilalți pacienți de pe același palier, plus personalul medical. 42 dintre pacienți și 9 cadre medicale aveau deja covid 19. Un pacient cu formă acută a bolii chiar a decedat la 24 de ore de la confirmarea infectării.

Pacienții infectați au fost izolați în saloane unde sunt ținuți sub pază, pentru că sunt considerați periculoși. Internările au fost temporar suspendate.

Focar covid și în Olt, la Centrul de Îngrijire și Asistență de la Cezieni, unde sunt infectați 44 dintre cei 53 de adulți cu dizabilități, precum și 13 salariați.

Pacienții infectați sunt în stare bună și sunt tratați în centru de un medic epidemiolog. Focarul de la Cezieni este al doilea ca mărime din Olt, după Căminul de bătrâni din Slatina.

În ambele centre rezidențiale cei infectați au fost izolați, se refac circuitele și se dezinfectează zonele frecventate de cei cofirmați cu COVID 19.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite