Focare de coronavirus în spitalele din Moldova. Peste 100 de cadre medicale din Suceava, Iași, Neamț și Vrancea sunt infectate

26 martie 2020, 19:25

Virusul s-a răspândit în Spitalul Județean din Suceava din cauza unei serii de erori în realizarea anchetelor epidemiologice, arată ancheta făcută de Ministerul Sănătății. Asta a dus și la demiterea managerului.

Iar greșelile grave au făcut ca opt dintre pacienții infectați să își piardă viațăa, iar 83 dintre cadrele medicale să fie confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Unul dintre pacienții de la Suceava a fost transferat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Iar acolo a infectat alți pacienți. Trei au fost deja confirmați, dar alții așteaptă încă rezultatul analizelor.

În spitalele din Iași, dar și în cele din Botoşani și Neamţ au ajuns alți pacienți de la Spitalul Județean din Suceava. Autoritățile locale cer ministerului Sănătății să ia măsuri pentru ca virusul să nu se extindă în toată Moldova.

În Moldova, virusul s-ar putea extinde și ca urmare a infectării a 22 de cadre medicale și personal auxiliar de la Spitalul Militar din Focșani. Anchetăaepidemiologică a fost extinsă, pentru că angajații au intrat în contact nu numai cu propriile familii, ci și cu alte persoane.

Peste 150 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus în toată țară. Dintre acestea, mai mult de 100 sunt din spitale din Suceava, Iași, Neamț și Vrancea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite