Focare ascunse după 40 de ore de la izbucnirea incendiului care a distrus fabrica de condimente de la Alba Iulia

Incendiul care a distrus fabrica de condimente de lângă Alba Iulia nu a fost încă stins. Mai sunt zeci de focare iar pompierii încearcă de peste 35 de ore să le lichideze. Cel mai greu se intervine sub plăcile metalice rămase după ce acoperişul s-a prăbuşit.

03 Februarie 2019, 11:52 (actualizat 03 Februarie 2019, 19:19) |
Focare ascunse după 40 de ore
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

Un fum înecăcios se ridică încă din rămăşiţele fostei fabrici de aditivi alimentari. Flăcările au distrus totul pe o suprafaţă de 10 mii de metri pătraţi şi mai există încă zeci de focare ascuse. Expeţii agenţiei de protecţie a mediului

monitorizează în permanență nivelul de poluare a aerului pentru a putea lua măsuri dacă siguranța populației ar fi pusă în pericol.

Trei ture de pompieri succesive au fost mobilizate pentru acest incendiu. Nicio clipă zona nu a rămas nesupraveghiată. Chiar dacă nu se mai văd flăcările, fumul gros se ridică din locurile unde au echipamentele de producție. Există focare sub ruinele fostelor hale.

Pompierii spun că fabrica avea toate avizele necesare funcționării. Potrivit unui comunicat de presă, oficialii companiei anunţă deşi incendiul a distrus în totalitate fabrica, societatea va face toate eforturile pentru a asigura continuitatea locurilor de muncă a celor peste 250 de angajați ai fabricii. Deocamdată, activitățile de producție ale societății vor fi transferate către alte fabrici din Europa ale grupului francez care deţinea halele.

"Vreau să menţionez faptul că obiectivul era autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu, fiind controlat ultima dată în septembrie, iar în urma controlului nu au fost identificate nereguli majore", a afirmat şeful ISU Alba.

Cetăţenii din Alba Iulia au fost sfătuiţi sâmbătă, prin RO Alert, să rămână în locuinţe şi să nu deschidă geamurile, după ce norul de fum, provocat de incendiu, şi-a schimbat direcţia şi s-a îndreptat înspre oraş.

"Norul de fum şi-a schimbat direcţia şi se îndreaptă şi spre municipiul Alba Iulia. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor", se arată în mesajul trimis de DSU-IGSU.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 4°C
IASI 1°C 4°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 3°C 6°C
CRAIOVA 4°C 6°C
BRASOV 0°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI