Focar nou de Covid-19 la un cămin de bătrâni din Neamț

6 mai 2020, 12:41

Toți au fost internați la Spitalul de Urgente din Piatra Neamț. Urmează o testare și mai amplă în județ, în instituțiile care furnizează servicii sociale. Între timp, un alt deces în urma infecției cu Covid-19 a fost confirmat la căminul de stat din comuna Păstrăveni.

Zece pesoane din centru au fost depistate pozitiv, alături de patru angajați. Urmează să fie testată și celalată tură de personal.

La Centrul de asistență pentru persoanele vârstnice din localitatea Almaş de lângă Piatra Neamț, angajații lucrează în ture câte două săptămâni, urmate de 14 zile de izolare la domiciliu. Direcția de Sănătate Publică a verificat personalul care urma să vina la serviciu și așa au fost descoperite persoane infectate cu noul coronavirus.

“Este vorba şi de rezidenţi şi de o parte din personal. Toate persoanele pozitive au fost internate la Spitalul Judeţean Neamţ, urmând că acolo să se facă dezinfecţie. Centrul a rămas deschis pentru persoanele testate negative”, explică Radu Firăstrău-director DSP Neamț.

În centrul privat de la Almaş sunt îngrijiți 23 de vârstnici și lucrează 10 salariați. Administratorul unității nu a dat însă prea multe explicații jurnaliștilor.

DSP Neamț încearcă acum testarea în regim de urgență a tuturor angajaților din centrele de asistență socială din Neamț. Între timp, la căminul de stat din Păstrăveni, localitate din același județ, o rezidentă a murit în urma infecției cu Covid-19. În plus, au mai fost confirmate două cazuri în rândul personalului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite