Focar nou de Covid-19 într-un centru social din Județul Cluj. Și în alte centre din țară se extinde boala, în ciuda măsurilor luate

11 mai 2020, 16:19

50 de persoane de la Centrul pentru vârstnici din localitatea Țaga, județul Cluj, au fost confirmate cu coronavirus. Cinci dintre acestea sunt angajați. Imediat ce au venit rezultatele oamenii au fost internați în spital unde primesc tratament.

Un bărbat de 80 de ani, cazat în cămin, a murit zilele trecute, iar la autopsie s-a descoperit că era infectat cu noul coronavirus. Pentru că toate persoanele au fost asimptomatice, nimeni nu și-a dat seama din timp de apariția virusului.

Autoritățile încearcă acum să afle cum s-a produs contaminarea. Reprezentanții căminului nu au vrut să comenteze situația.

Situația este complicată și la cele două cămine de bătrâni din Galați, unde virusul face în continuare victime.

La căminul de stat Sf. Spiridon primul caz a fost confirmat în urma cu exact o lună. De atunci, în ciuda măsurilor de igienă luate de autorităti, numărul infectărilor a continuat să crească îngrijorător.

Din cei 139 de bătrâni internați acolo, mai bine de jumătate s-au infectat. Cei mai mulți în ultimele zile.

Reprezentanții primăriei susțin că au aplicat toate normele sanitare, dar nu au reușit să elimine virusul din cămin.

La căminul privat din oraș, au murit 41 de oameni. În ambele situații, procurorii au deschis dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Cele mai multe centre sociale unde au izbucnit focare de Covid-19 sunt în județele Suceava, Galați, Neamț, Arad și Hunedoara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite