Focar nou de Covid-19 în județul Suceava

Un nou focar de coronavirus a izbucnit în județul Suceava. Jumătate dintre vârstnicii aflați în centrul de ocrotire al mănăstirii Bogdăneşti au fost infectați, iar doi bătrâni au murit. S-au îmbolnăvit și nouă dintre îngrijitori. Cu toții au fost internați la Spitalul de Urgență din Suceava, iar centrul a intrat în carantină. Suceava rămâne județul cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 2881 conform datelor oficiale.

02 Mai 2020, 13:48 (actualizat 02 Mai 2020, 20:08) Știrile TVR |
Focar nou de Covid-19 în județul Suceava
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Centrul social al mănăstirii Bogdănești adăpostește de ani buni vârstnici fară adăpost sau cu probleme familiale. 120 de oameni sunt cazați în cele trei corpuri de clădire. Stau câte patru sau cinci în cameră și au grupuri sanitare comune.

Infecția s-a extins rapid, mai ales că personalul care îngrijește vârstnicii din centru nu este calificat.

După internarea persoanelor infectate, în clădiri s-a făcut dezinfecție, iar pacienții și personalul au primit echipamente de protecție. Direcția de Sănătate Publică a decis și detașarea în centru a unui medic și a unei asistente de la spitalul din Fălticeni.

În continuare, aici la mănăstire se iau măsurile de izolare care au fost recomandate de DSP.

În județul Suceava au mai fost confirmate încă patru focare în centre de ocrotire și îngrijire, la Ilişeşti, Sasca Mică, Costana și Rădăuţi.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 6°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 7°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI