Focar de gripă aviară în Israel, peste 5.000 de cocori morți. Autoritățile au închis rezervația naturală Hula

29 decembrie 2021, 20:11

Rezervația naturală Hula din nordul Israelului este una dintre cele mai mari din țară și locul unde anual zeci de mii de cocori migrează pentru a petrece iarna. Acum însă peste 5.000 de păsări au murit din cauza gripei aviare. Autoritățile au închis imediat parcul, în încercarea de a stăvili acest dezastru.

TAMAR ZANDBERG, ministrul israelian al Mediului: Aceasta este cea mai gravă lovitură primită de viaţa sălbatică în istoria ţării noastre. Mii de cocori au murit şi nu ştim deocamdată dacă infecţia s-a răspândit şi la alte animale. Vorbim de o boală contagioasă care poate afecta şi oamenii.

Nu au fost identificate până acum cazuri de infectare la oameni. Sute de mii de păsări de curte din nordul Israelului au fost sacrificate de fermieri, iar autoritățile avertizează că poate urma o penurie de ouă și caută soluții pentru a crește importurile. Deocamdată nu este clar de unde a izbucnit acest focar de gripă aviară. Anual, Israelul este traversat de 500.000 de cocori care migrează spre țările calde. Câteva zeci de mii rămân pe lacul Hula, un adevărat paradis pentru ornitologii profesioniști și amatori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Una din cinci specii migratoare din lume este în pericol de dispariție - raport ONU