Focar de Covid la cea mai mare fabrică producătoare de telefoane iPhone în China

Foxconn
Foxconn
26 octombrie 2022, 14:56

Grupul taiwanez Foxconn, care gestionează uzina de la Zhengzhou, unde lucrează aproximativ 300.000 de persoane, a dat însă asigurări că „operaţiunile şi producţia sunt relativ stabile”, în pofida descoperirii acestui focar de coronavirus.

Într-un comunicat de presă publicat miercuri, grupul Foxconn, cunoscut şi sub denumirea de Hon Hai Technology Group, a confirmat că „un număr mic de cazuri de Covid-19 au fost descoperite”, fără a preciza în mod exact de câte cazuri este vorba, dar a subliniat că zvonurile care circulă pe Internet privind zeci de mii de contaminări sunt „complet false”.

„Impactul este controlabil”, a precizat Foxconn, care a dat asigurări că „previziunile de producţie pentru trimestrul actual rămân nemodificate”.

Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme precum Apple, Hewlett Packard şi Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru că asamblează telefoanele iPhone pentru Apple.

China este ultima mare economie a lumii care continuă să respecte o politică strictă anti-Covid, care implică numeroase izolări la domiciliu şi testarea populaţiei de mai multe ori pe săptămână. Cu toate acestea, miercuri, cea mai populată ţară a planetei a înregistrat doar 1.241 de noi cazuri de infecţie, majoritatea asimptomatici, potrivit Comisiei naţionale de sănătate din China.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă