Focar de COVID-19 pe un șantier din București. 32 de muncitori, majoritatea din India, sunt infectați cu noul coronavirus

23 august 2020, 11:34

Pe durata nopții, polițiștii și jandarmii au păzit șantierul.

Dimineață, muncitorii bolnavi au fost preluați cu un autocar și cu ambulanțe și transportați la Institutul Marius Nasta, Spitalul Victor Babeș și Spitalul Matei Balș din Capitală.

Pacienții cu forme grave vor sta internați la Spitalul Victor Babeș, ceilalți, cu forme ușoare, vor fi transferați la spitalul modular din Pipera.

Ceilalți muncitori au fost plasați în carantină.

Raed Arafat, șeful DSU: „Este zona acum izolată, și bineînțeles se așteaptă să se facă testele și să se vadă câți mai sunt pozitivi și să se decidă modalitatea de carantinare”.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că pentru muncitorii asimptomatici va fi pusă la dispoziție o clădire unde vor putea sta în carantină.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: „Muncitorii indieni, angajați la o firmă privată de construcții din București, depistați pozitivi COVID vor primi toate îngrijirile medicale de care au nevoie la spitalele din Capitală, iar pe cei fără simptome îi vom carantina într-o clădire pe care o punem la dispoziție în astfel de situații”.

Direcția de Sănătate Publică a început ancheta epidemiologică. Face verificări și Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a fost acolo, azi-noapte.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii: „Alături de DSP București, azi-noapte m-am deplasat la șantierul în locația de la care aveam informații că s-a întâmplat să existe un focar cu efecte asupra stării de sănătate și implicit asupra stării apte de muncă a acelor oameni. Din primele informații, cei infectați sunt din India dar urmează să avem o evaluare completă așa cum am rugat celelalte instituții să mă informeze”.

Locuitorii din zonă se tem acum de răspândirea bolii. Și reclamă mizeria din zona în care sunt barăcile în care erau cazați muncitorii străini.

Șeful DSU, Raed Arafat: Ancheta epidemiologică va decide dacă este ceva de făcut în plus în zona respectivă. Nu pot să spun că este un pericol sau nu, numai pe baza informațiilor pe care le avem. Este o situație care există oriunde, pacienți care apar pozitivi și care apar într-o zonă.

Muncitorii din Orient lucrau și locuiau, în containere, pe șantier, de aproape un an.

Prefectul Capitalei a anunțat controale și pe alte șantiere, pentru a preveni apariția altor focare de coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite