Focar de COVID-19 la o firmă din Tărtăşeşti, județul Dâmbovița: sunt infectaţi 5 srilankezi

Test COVID-19
Test COVID-19
4 mai 2020, 17:01

Focarul în evoluție este la o o societate comercială cu sediul în localitatea Tărtăşeşti.

Au fost confirmate cele cinci cazuri, dar acești cetățeni srilankezi au intrat în contact direct cu 27 de persoane. Acestea sunt acum în autoizolare la domiciliu împreună cu membrii familiilor lor, se arată în comunicatul DSP Dâmbovița.

Firma a fost amendată de DSP cu 20.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite, astfel încât să prevină îmbolnăvirea lucrătorilor.

„DSP Dâmboviţa a dispus următoarele măsuri: dezinfecţia terminală în toate spaţiile utilizate frecventate de persoanele confirmate; realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru întreg personalul societăţii; monitorizarea zilnică a stării de sănătate a salariaţilor; internarea de urgenţă a persoanelor care prezintă simptome specifice COVID-19; dotarea tuturor salariaţilor cu echipament de protecţie; asigurarea de cantităţi suficiente de produse biocide pentru dezinfecţia mâinilor, a suprafeţelor şi utilizarea lor cu respectarea recomandărilor producătorului”, se mai arată în comunicatul de presă.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite