Focar de COVID-19 la creșa „Harap Alb” din Sectorul 6. Unitatea este închisă de astăzi pentru 14 zile

26 octombrie 2020, 14:47

Șapte infirmiere, un educator și un asistent medical de la creșa Harap Alb din sectorul 6 al Capitalei au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus la testele de rutinã care se fac periodic în rândul personalului din direcțiile de asistență socială. Cu toții au simptome ușoare.

Creșa Harap Alb are o capacitate de peste 100 de copii însă, în medie, în ultimele zile aici au fost prezenți câte 95 de copii pe zi. În urma anchetei epidemiologice se va stabili care dintre micuți a intrat în contact cu personalul infectat pozitiv cu noul coronavirus.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, reprezentanțîi Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 6 spun că părinții ai căror copii au intrat în contact cu angajațăi infectați au fost anunțați imediat și li s-a recomandat să rămână în izolare la domiciliu: “În data de 24 octombrie 2020 s-a comunicat către Direcția de Sănătate Publică București situația salariaților pozitivi de la Creșa Harap Alb, comunicându-se totodată și contacții acestora, inclusiv datele de identificare ale copiilor care au intrat în contact cu salariații, fiind demarată ancheta epidemiologică. Demersurile pe care părinții copiilor trebuie să le urmeze le stabilește Direcția de Sănătate Publică București”.

Reprezentanțîi DSP spun că vor fi testați doar acei copii care prezintă simptome, așa cum prevede legislația. Primarul sectorului 6 caută și o altă soluție.

“Este foarte probabil să avem și copii care să fie deja infectați. Trebuie să discut cu cei din primărie ca să vedem dacă există posibilitatea legală ca să îi testăm noi și să suportăm aceste costuri”, spune Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6.

Săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban anunța că programele de tip afterschool și creșele nu sunt vizate de ultimele restrictii impuse de autorități.

În Capitalã, aceasta este a doua creșă care se închide din cauza Covid 19. Primul caz a fost semnalat chiar la începutul anului școlar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite