Focar de COVID-19 într-o fabrică de textile din Sibiu. 23 de persoane au fost testate pozitiv

Un focar de COVID-19 a apărut într-o fabrică de articole textile din Sibiu. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, 23 de persoane au fost testate pozitiv. Toți bolnavii au fost internați în spital, iar persoanele cu care au intrat în contact au fost izolate.

11 Septembrie 2020, 13:46 (actualizat 11 Septembrie 2020, 13:53) |
Fabrică de textile

Potrivit Prefecturii Sibiu, focarul a fost identificat în interiorul unei societăți producătoare de articole textile și materii prime. Ancheta epidemiologică a stabilit că primele infectări au apărut miercuri și că focarul are „o rată de atac de 6,74%”.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Sibiu au stabilit măsurile pentru localizarea focarului.

„În urma anchetei au fost identificați un număr total de 91 de contacți, dintre care 66 sunt contacți de serviciu, iar 25 sunt contacți de familie. În ceea ce privește măsurile dispuse de DSP Sibiu, s-au izolat în spital toate cele 23 cazuri confirmate pentru evaluare clinică și paraclinică, s-a dispus carantina la domiciliu a contacților de serviciu și a familiilor acestora”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Sibiu.

În cadrul societății s-a efectuat dezinfecția și a fost stabilit un plan de măsuri de limitare a răspândirii infecției, prin decalarea programului de lucru, a pauzelor de masă și a încheierii programului de lucru.

De asemenea, s-a recomandat tuturor angajaților să își monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie, iar în cazul în care prezintă simptome să apeleze numărul de urgență 112 în vederea transportării la spital și efectuarea de investigații.

Direcția de Sănătate Publică va efectua controale pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile stabilite.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI