Focar de coronavirus la un cămin pentru vârstnici din Brăila. 61 de pacienți și 5 angajați au fost confirmați pozitiv

27 august 2020, 11:58

Focar de Covid-19 la Căminul pentru persoane vârstnice “Sfinţii Petru şi Pavel” din Brăila. Vorbim despre 61 de bătrâni care au fost confirmaţi deja cu noul coronavirus, iar patru seniori se află în spital. La aceştia se adaugă 5 angajaţi care au fost şi ei confirmaţi pozitiv: trei infirmiere, un bucătar şi administratorul căminului. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila se aşteaptă ca numărul celor infectaţi să crească, în contextul în care centrul are 73 de angajaţi şi 131 de beneficiari.

Focarul a fost descoperit vineri, 21 august, în timpul unei testării de rutină. Precizăm că, potrivit metodologiilor în vigoare, personalul de specialitate (medici, asistente, infirmiere) trebuie testat de către cei de la DSP Brăila de două ori pe lună. În weekend, patru bătrâni au fost duşi la spital, acolo unde au fost şi confirmaţi cu Covid-19. Luni, 24 august, cei de la DSP s-au întors la centrul de bătrâni, unde au prelevat probe de la 39 de beneficiari, 24 fiind declaraţi ulterior pozitivi. Marţi, 25 august, alte 100 de probe au fost luate din rândul beneficiarilor şi angajaţilor.

Reprezentanţii instituţiei au deschis o anchetă epidemiologică, au făcut deja primele recomandări şi se aşteaptă rezultatele celor 100 de teste pentru a dispune noi măsuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite