Focar de coronavirus la o unitate de tancuri din Galați. Primele cazuri au apărut în timpul unor exerciții

26 octombrie 2020, 16:40

12 militari din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” sunt infectați cu SARS-COV 2, iar alți 12 militari care au intrat în contact cu cei bolnavi au fost plasați în carantină la domiciliu.

Potrivit reprezentanților unității de tancuri, primele cazuri au apărut în timpul unei activități de instrucție desfășurate recent în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.

Militarii care prezentau simptome COVID-19 au fost imediat izolați în facilitățile special amenajate în acest sens, instalate înainte de începerea exercițiului.

Ulterior, personalul specializat, echipat cu combinezoane, măști, mănuși și vizete, i-a transportat pe militarii suspecți de infectare cu virusul SARS-COV 2 către spitalele din municipiul Galați, pentru investigații suplimentare și pentru testare.

După finalizarea pregătirilor din poligon, tot detașamentul a beneficiat de perioada de recuperare, mai puțin personalul infectat sau aflat în carantină, care se află în concediu medical.

De asemenea, în unitate sunt luate măsuri stricte pentru limitarea răspândirii COVID-19 în rândul militarilor

Direcția de Sănătate Publică Galați a desfășurat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea persoanelor declarate contact direct, iar personalul medical al unității monitorizează permanent starea de sănătate a militarilor, potrivit Mediafax.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite