Focar de coronavirus la o școală din București. Nouă persoane intrate în contact cu un pacient infectat cu tulpina britanică de COVID-19, depistate pozitiv la testul RT-PCR

23 ianuarie 2021, 21:53

ACTUALIZARE “Școala 28, cea la care au fost descoperite cele trei cazuri din noua tulpină de covid, tocmai a fost nebulizată și dezinfectată din scoarță-n scoarță. Răspundem ferm și rapid la astfel de situații pentru a ne păstra șansa de a reveni cât mai repede la o viață normală.”, a anunțat primarul sectorului 2 al Capitalei.

 

„În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 patru persoane (un caz confirmat pe data de 14.01.2021 şi trei cazuri în data de 18.01.2021). Vineri, au fost testate la INBI ‘Matei Balş’ zece persoane (cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora). Dintre cele zece persoane testate, un număr de nouă au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvenţiere în următoarele zile”, se arată în comunicat Ministerului Sănătății.

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a luat decizia ca şcoala să fie închisă, iar luni se va realiza dezinfecţie generală, inclusiv nebulizare.

Au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri/contacţii cazurilor.

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudenţă. Numărul cazurilor este în creştere în foarte multe ţări europene şi riscul unui nou val al pandemiei este mare şi pentru ţara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea şcolilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din şcoala bucureşteană”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

MS reaminteşte importanţa respectării măsurilor de prevenţie: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea zonelor aglomerate, distanţarea fizică şi igiena mâinilor, realizarea testelor COVID-19 şi raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezintă simptome (febră, tuse uscată, oboseală, mialgii).

Evaluarea riscului general asociat cu răspândirea noilor tulpini în comunitate a fost crescut de Centrul European de Prevenire şi Control a Bolilor (ECDC) în urmă cu două zile la ridicat/foarte ridicat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite