Focar de coronavirus la Găești. Zeci de angajați ai fabricii de electrocasnice, infectați cu COVID-19

16 mai 2020, 14:26

ACTUALIZARE Alți 31 de angajați ai fabricii de frigidere din Găești, județul Dâmbovița, au fost confirmați cu COVID-19, a anunțat sâmbătă DSP Dâmbovița. Astfel, numărul total al salariaților companiei care au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus ajunge la 66.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovița a anunțat sâmbătă că toți cei 31 de angajați nou confirmați cu COVID-19 sunt asimptomatici.

„Potrivit ultimelor rezultate transmise instituţiei noastre astăzi, 16 mai 2020, alţi 31 de salariaţi din hala secundară, liniile 3 şi 4 ale S.C. Arctic S.A. Găeşti , au fost depistaţi pozitiv COVID-19, toţi fiind la acest moment asimptomatici. De la debutul focarului şi până în prezent, numărul cazurilor pozitive depistate în această societate comercială este de 66”, se arată în comunicatul DSP.

Potrivit acestuia, în cadrul fabricii au fost dispuse mai multe măsuri, printre care izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi şi a membrilor de familie ai angajaților confirmați pentru o perioadă de 14 zile, iar în cazul apariției simptomelor aceștia trebuie să se prezinte la secţia de boli infecţioase, prin solicitarea ambulanţei.

____________________________________

În urmă anchetei epidemiologice, DSP a izolat la domiciliu persoanele cu care angajații bolnavi au intrat în contact.

Primele două cazuri de îmbolnăvire în fabrică au fost identificate acum o săptămâni iar firma a decis atunci să își testeze preventiv toți angajații.

S-au închis temporar două dintre halele de producție, care vor fi dezinfectate, și continuă să fie testați și ceilalți salariați.

Întregul personal poartă măști de protecție și viziere, iar în fabrică au fost montați pereți despărțitori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite