Focar de coronavirus la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara

6 august 2020, 07:35

 

În urma testărilor de rutină făcute în unitatea medicală au fost depistate 19 cazuri de infectare cu noul coronavirus, toate la clinica de chirurgie vasculară. Vorbim despre 9 anagajate, asistente și infirmiere, și 10 pacienți.

Imediat ce au fost descoperite, cazurile au fost luate de urgență mai multe decizii, pe lângă cea a instituirii carantinei. Printre acestea: externarea pacienților neinfectați – în cazul în care starea lor de sănătate permite acest lucru, transferarea celor infectați la spitale care se ocupă de cazurile covid-19 sau externarea celor asimptomatici dacă solicită să stea în izolare la domiciliu.

Bolnavii neinfectați care nu pot fi externați sunt monitorizați și ingrijiți de personal medical care a efectuat testul covid și care a primit două rezultate negative în ultimele 72 de ore.

Internările noi, de urgență, se fac în alte secții, respectiv cele de chirurgie I, II și III. Acesta este primul focar de la Spitalul Județean din Timisoara.

În rândul celor aproximativ 4.300 de angajați și 10.000 de pacienți au mai fost înregistrate cazuri, de la începutul pandemiei până acum, însă a fost vorba despre cazuri izolate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite