Focar de coronavirus la Bărbulești. Primarul și locuitorii din Urziceni, oraș învecinat, cer carantinarea comunei

8 mai 2020, 20:32

Localnicii din Urziceni sunt foarte speriaţi de ce se întâmplă în comuna vecină, Bărbuleşti, unde este o comunitate de romi.

Sunt zeci de cazuri de Covid 19 în Bărbuleşti, iar unul dintre bolnavi a murit.

Localitatea Bărbuleşti nu a fost carantinată deși are 71 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, spre deosebire de orașul Țăndărei, care a fost închis când avea 26 de cazuri.

Cei din Urziceni se plâng că romii din Bărbuleşti vin în oraș dar nu respectă regulile de igienă, protecţie și distanțare socială.

Sunt deja 55 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi în cartierul de romi Poștă din Urziceni.

Primarul din Urziceni spune că a cerut de două ori carantinarea localității Bărbuleşti, dar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a considerat că nu sunt întrunite toate condițiile legale. Oamenii din comună se opun vehement restriciţiilor.

Până la ora difuzării acestei știri, prefectul județului Ialomița, Toniță Manea, nu a răspuns solicitărilor repetate ale TVR de a-și spune punctul de vedere. Situația din Bărbuleşti a fost analizată şi în ședința din această seară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița.

În legătură cu cazurile de Covid 19 din Bărbuleşti există şi un dosar penal.

Omul de afaceri Viorel Cataramă este cercetat pentru că a fost în comună şi s-a îmbrăţişat cu un bolnav de Covid 19. cu scopul declarat de a se infecta.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite