Focar de coronavirus la Țăndărei, Ialomița. Autorităţile locale propun carantina. Localnic infectat: Mă dor toate oasele şi părul mă doare. Staţi în casă, nu mai ieşiţi!

Focar de infecţie cu Covid-19 la Ţăndărei, Ialomiţa! Autorităţile locale propun ca oraşul să intre în carantină. Toţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au votat în favoarea unei astfel de măsuri. Decizia finală aparţine însă autorităţilor din Bucureşti care gestionează starea de urgenţă. Primarul oraşului este supărat: susţine că a aflat de propunerea Consiliului Judeţean din presă.

02 Aprilie 2020, 21:18 |
Focar de coronavirus la Țăndărei, Ialomița
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

800 de localnici din Ţăndărei au revenit în ultima perioadă din Italia, Spania, Germania sau Anglia. Mulți dintre ei nu au respectat restriciţiile şi nu au stat în autoizolare acasă. Şi există deja 4 decese provocate de Covid 19.

Autorităţile locale au apelat în cele din urmă la armată pentru a ţine oamenii în case.

Tonița Manea, prefect județul Ialomița: În această comunitate sunt persoane de etnie rromă, având în vedere că au venit în flux continuu de la începutul acestei perioade, am dispus o anchetă epidemiologică să văd dacă au legătură.

Victor Moraru, președinte CJ Ialomița: La ultima întâlnire a Comitetului pentru situaţii de urgenţă mai mulţi colegi primari din zona Ţăndărei au insistat ca oraşul Ţăndărei să fie închis pentru că mai mulţi cetăţeni merg, se plimbă.

Primarul orașului susține că a aflat din presă despre propunerea prefectului. Şi atrage atenţia că situația din Țăndărei nu este similară cu cea din Suceava unde sunt mult mai multe persoane infectate. Dacă se va impune carantina, restricţiile trebuie respectate.

Nicoleta Toma, primarul oraşului Țăndărei: Este o situaţie în care nu s-a respectat dar vorbesc despre asta la modul trecut pentru că în momentul în care au apărut cazuri s-au speriat şi au respectat măsura. Nu este o situaţie similară județului Suceva. Situaţia este sub control, cetăţenii au înţeles că este foarte important pentru viaţa lor să respecte reglementările.

Liviu Vasilescu, inspector general al Poliţiei Române: În Ţăndărei şi în această dimineaţă am făcut o acţiune cu forţe multiple. Am aplicat 23 de sancţiuni în valoare de peste 19 mii de lei. Continuăm acțiunile de câte ori se impune.

Un localnic, bolnav de Covid-19, are un mesaj foarte emoţionant pentru oamenii din Ţăndărei.

Eduard Literaș: Vezi că toată lumea moare pe capete, nu mai ieşiţi afară, staţi în acse că nu e legea degeaba pusă, că nu ştii cine este infectat. Nu mai sunt locuri în spital, eu sunt pe hol acum, că nu mai e ce a fost, nu mai sunt paturi. Staţi în casă, nu mai ieşiţi, juri că e sfârşitul!

Ministerul Sănătății a stabilit ca anumite unități medicale să preia cazurile Covid-19. Dar spitalele reclamă că nu au fonduri și echipamente. De respectarea restricţiilor şi a măsurilor de izolare depinde sănătatea întregului oraş. Mărturiile localnicului care este acum în spital transmit foarte mult.

Eduard Literaș: Simţeam eu că nu mai am forţă dar m-am dus şi mi-a venit rezultatul în 24 de ore şi după aceea m-au sunat că sunt pozitiv cu coronavirus. Mă dor toate oasele şi părul din cap mă doare.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 12°C
IASI 8°C 9°C
CLUJ 6°C 8°C
CONSTANTA 10°C 11°C
CRAIOVA 8°C 10°C
BRASOV 6°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI