Focșani: Înmormântare cu peste o sută de persoane care nu au purtat mască și nu au respectat distanțarea socială

17 mai 2020, 21:53

La înmormântarea de ieri au fost prezente peste o sută de persoane, inclusiv un taraf de lăutari. Nimeni nu a purtat mască de protecție și nu s-a respectat distanțarea socială. Mai multe echipaje de poliție și jandarmerie au supravegheat cortegiul funerar, dar nu au intervenit.

Autoritățile locale susțin că au luat toate măsurile ca evenimentul să respecte legea.

Totuși, reprezentanții poliției au precizat că la înmormântare nu s-au comis fapte penale și nu a avut de ce să dea amenzi.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea afirmă că forţele de ordine au acționat, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli în contextul limitării răspândirii virusului SARS-COV 2 și pentru prevenirea faptelor antisociale. Activitățile specifice au avut loc în exterior, iar pe parcursul desfășurării acestora nu au fost înregistrate incidente sau alte fapte de natură penală sau contravențională.

Pe durata stării de alertă, la înmormântări pot participa maximum 16 persoane, dacă slujba se desfăşoară în interior. În exterior, numărul de participanţi nu este limitat, însă persoanele trebuie să păstreze distanţa de un metru şi jumătate între ele şi să poarte mască de protecţie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite