VIDEO TELEJURNAL

Foștii sportivi care primesc indemnizaţii de merit, verificați. Există suspiciuni că unii nu au dosarele în regulă

După ani de amânări, Ministerul Tineretului şi Sportului o să verifice actele tuturor foştilor sportivi care primesc indemnizaţii de merit. Există suspiciuni că unii beneficiari nu au dosarele în regulă. Bănuielile au pornit de la o investigaţe făcută pe cont propriu de foşti medaliaţi, pe care statul i-a trecut cu vederea. Ei spun că alții iau, pe nedrept, în locul lor, indemnizaţiile.

03 Aprilie 2017, 21:33 (actualizat 03 Aprilie 2017, 21:41) |
Indemnizații de merit fără merit
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Domnilor miniştri, domnilor guvernanți, după ce mi s-a cântat Imnul m-așteptați să fiu la pământ, să fiu paralizată, într-un scaun cu rotile"?

Este întrebarea care, de mai bine de 5 ani, o macină pe fosta sportivă Elisabeta Badea. Campioana mondială e una dintre figurile emblematice ale sportului românesc. În ciuda medaliilor câştigate, ea nu primeşte indemnizaţie de merit şi trăieşte din pensia de 570 de lei.

Împreună cu alţi sportivi de performanţă, Elisabeta Badea a făcut o muncă titanică. A verificat în singura Enciclopedie a Sporturilor datele tuturor celor trecuţi pe lista actuală de indemnizaţii.

De mai bine de un an, sportivii care nu iau indemnizaţii se luptă să le obţină în instanţă.

Ştirile TVR i-au prezentat Ministrului Tineretului şi Sportului o serie de documente din acest proces.

Mircea Dunca a declarat că nu ştia de existenţa lor. Iar acum va înfiinţa o comisie care să verifice actele tuturor celor care primesc indemnizaţia de 2700 de lei.

Pentru o indemnizaţie de merit, un sportiv trebuie să depună un dosar la Ministerul Tineretului care să conţină, printre altele, dovada că a obţinut 4 medalii la campionatele mondiale sau două la jocurile olimpice, în cazul sporturilor individuale, şi 1 medalie în cazul sporturilor de echipă.

În momentul de faţă, legea prevede că pot fi acordate 117 indemnizaţii. Numai că, inexplicabil, numărul celor care le primesc este mai mic şi variază, de la o lună la alta. Pe lista de aşteptare sunt aproximativ 200 de foşti sportivi.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 2°C
IASI 4°C 0°C
CLUJ 2°C 1°C
CONSTANTA 8°C 2°C
CRAIOVA 3°C 3°C
BRASOV 1°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI