Foștii sportivi care primesc indemnizaţii de merit, verificați. Există suspiciuni că unii nu au dosarele în regulă

3 aprilie 2017, 21:33

Domnilor miniştri, domnilor guvernanți, după ce mi s-a cântat Imnul m-așteptați să fiu la pământ, să fiu paralizată, într-un scaun cu rotile„?

Este întrebarea care, de mai bine de 5 ani, o macină pe fosta sportivă Elisabeta Badea. Campioana mondială e una dintre figurile emblematice ale sportului românesc. În ciuda medaliilor câştigate, ea nu primeşte indemnizaţie de merit şi trăieşte din pensia de 570 de lei.

Împreună cu alţi sportivi de performanţă, Elisabeta Badea a făcut o muncă titanică. A verificat în singura Enciclopedie a Sporturilor datele tuturor celor trecuţi pe lista actuală de indemnizaţii.

De mai bine de un an, sportivii care nu iau indemnizaţii se luptă să le obţină în instanţă.

Ştirile TVR i-au prezentat Ministrului Tineretului şi Sportului o serie de documente din acest proces.

Mircea Dunca a declarat că nu ştia de existenţa lor. Iar acum va înfiinţa o comisie care să verifice actele tuturor celor care primesc indemnizaţia de 2700 de lei.

Pentru o indemnizaţie de merit, un sportiv trebuie să depună un dosar la Ministerul Tineretului care să conţină, printre altele, dovada că a obţinut 4 medalii la campionatele mondiale sau două la jocurile olimpice, în cazul sporturilor individuale, şi 1 medalie în cazul sporturilor de echipă.

În momentul de faţă, legea prevede că pot fi acordate 117 indemnizaţii. Numai că, inexplicabil, numărul celor care le primesc este mai mic şi variază, de la o lună la alta. Pe lista de aşteptare sunt aproximativ 200 de foşti sportivi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite