FMI recomandă amânarea creşterii punctului de pensie. Experţii spun că nu mai e loc de noi reduceri de taxe şi impozite

17 martie 2017, 17:53

Nu mai e loc pentru alte reduceri de taxe, spun experţii FMI, care recomandă politici de susţinere a investiţiilor, în locul celor de stimulare a consumului.

Şeful misiunii FMI pentru România, Reza Baqir: „Reducerile succesive de taxe, majorările salariale ce depăşesc productivitatea şi puţinele investiţii publice de calitate încep să pună în pericol aceste realizări şi restrâng creşterea economică potenţială”.

Preşedintele României, Klaus Iohannis: „Delegaţia FMI mi-a prezentat câteva îngrijorări bine motivate. Aceleaşi lucruri le-a transmis şi premierului, şi ministrului Finanţelor. Eu sper foarte mult că se va ţine cont de aceste chestiuni”.

FMI estimează că, anul acesta, deficitul va fi de 3,7%. O prognoză asemănătoare cu cea a Comisiei Europene.

Ministrul Finanţelor declara, pe 15 martie, că Guvernul e gata să reducă din cheltuieli, dacă este nevoie.

Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan: „Guvernul şi-a afirmat, în repetate rânduri, angajamentul de a păstra deficitul în limitele stabilite şi are în vedere măsuri suplimentare de reducere a cheltuielilor dacă se va constata deviere de la ţintele stabilite în primul semestru”

Experţii FMI mai spun că legea salarizării unitare va aduce o creştere cu încă 2,1% a deficitului bugetar în perioada 2017-2020.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă