Flux separat pentru autoturismele înmatriculate în UE la singurul punct de trecerea din Bulgaria în Grecia

2 iulie 2020, 11:08

ACTUALIZARE. Autoritățile elene au creat un flux separat pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. A doua măsură este reducerea timpului de așteptare prin stabilirea de controale comune la vamă cu autoritățile bulgare. Măsurile au fost luate după ce la granița bulgaro-elenă de la Kulata – Promachonas se formaseră cozi de câțiva kilometri, deoarece este singurul punct de trecere a frontierei deschis între cele două țări.

_________________________________

Românii care au plecat spre Grecia au postat deja pe rețelele sociale poze și mesaje despre aglomerația care s-a format în punctul de trecere a frontierei. Unii se plâng că au parcurs 100 de metri într-o oră, alții acuză că este dezorganizare.

Dimineața, coloana de mașini formata în zonă se întindea pe mai mulți kilometri. Ministerul român de Externe avertizează că oricând se pot schimba condițiile de intrare în Grecia, chiar fără preaviz.

Regula se aplică și în cazul zborului cu avionul. Pe aeroportul din Atena au fost amplasate panouri luminoase pe care scrie în engleză, franceză sau germană care sunt regulile impuse de pandemie. Un roboțel care poartă mască de protecție, le amintește călătorilor că distanța fizică între persoane este de minimum un metru și jumătate și că masca e obligatorie în spațiile închise.

Nu este un secret că Grecia este o destinație preferată de mulți români. Mai ales insulele însorite. Dacă aveți planuri de vacanță acolo trebuie să fiți foarte bine informați. Vedem că regulile se schimbă de la o zi la alta. Discutăm despre acest subiect cu Ștefania Moroianu, ghid turistic în Grecia.

“Statul grec își rezervă dreptul să schimbe situația, măsurile și, evident, să facă testul atunci când este necesar. Se pare că au fost făcute deja 4.000 de teste. Ieri au fost făcute 1.200, iar 9 au fost pozitive.”, a precizat Ștefania Moroianu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani